Аюрведа Марма Терапия

Защо Марма терапия? – Защото искаме да живеем сред здрави и жизнерадостни хора и защото винаги е за предпочитане превенция, отколкото лечение.

Марма терапия – наука за жизнените точки в тялото (марми). На санскрит  “марма” означава чувствителна или уязвима точка в тялото.treatment-1327811_640
Марма терапията е един от най-древните методи в Аюрведа лечението – техника за дълбоко възстановяване и енергийно презареждане на организма.

В продължение на хилядолетия Марма терапията е била велико и тайно знание, достъпно само за избраните – аристократи и войни.

Това е съединение на трите доши (вата, пита и кафа) с прана, теджас и оджас, и трите гуни (сатва, раджас и тамас). Въздействайки на мармите, въздействаме едновременно върху много области, усилвайки жизнената сила на организма (оджас), балансирайки мозъка, стимулирайки лимфната, кръвоносната и нервната система и обмяната на веществата.

От гледна точка на марма основна причина за влошаване здравето на човека е нарушеното разпределение на жизнената енергия – прана – в тялото и съзнанието. Чрез марма терапията се възстановява връзката между фините тела, грубото физическо тяло и душата. Човек достига до вътрешна хармония, подобрява се здравето му и настъпва увеличение на жизнените сили на всички нива.

В наши дни, както и в древността, Аюрведа практикуващите препоръчват  провеждане на курс марма терапия като допълнителен и много ефективен комплекс от аюрведичното лечение.

Провежда се под формата на индивидуални сесии с продължителност от половин до два часа в зависимост от конкретните нужди на човека.

Заявете час за вашата сесия на 0889 606 404 или от тук

 

За рождения си ден получих нестандартен подарък – марма терапия. Нямах си и идея за какво става въпрос, но понеже обичам да експериментирам, се възползвах веднага от подаръка. В уречения ден и час се явих на указания ми адрес. Посрещна ме миловидна жена с крсива усмивка. След чаша топъл и ароматен чай и кратко разяснение какво предстои, изживях един от най-прекрасните часове в живота си. Под звуците на мантри и умелите ръце на Милена се потопих в една друга реалност. Не ми се ставаше и тръгваше от приятното и уютно място.
На всеки, който се чувства стресиран, задръстен, смазан от работа и битовизми, горещо препоръчвам да се поглези един час, потопен в звуците на мантрите и ласкавите ръце на Милена! (Д.Д.)

Ето и едно видео интервю с Джосеф Рубин, преподавателят, от който се уча: